Отвлекли италианец в София заради приятелката му?

Столично заведение било причината за похищението

Италиански гражданин е бил отвлечен в София миналата седмица и освободен от столични полицаи, съобщи БНР.


Сигналът е бил подаден в VII РПУ от 24-годишната приятелка на мъжа. Тя разказала, че докато двамата са се движели с кола, двама неизвестни мъже са издърпали приятеля й и са го натикали в друг автомобил, след което изчезнали.


Полицейското разследване е установило, че причина за отвличането са неуредени финансови отношения между младата жена и нейна съдружничка. Двете са били съсобственички на заведение в София, а партньорката е наела похитителите, за да принуди приятелката на отвлечения да прехвърли своята част от заведението.

От пресцентъра на МВР изнасят следната информация по случая: 

При операция на СДВР в кантора в София са били арестувани похитителите, а италианецът е освободен.

Петима души, съпричастни към похищението на италианския гражданин, са задържани на 10 юли, съобщиха от пресцентъра на МВР. Ден по-рано около 20.20 часа, таксито, в което пътувал чужденецът, било засечено от "Опел" в Студентски град.

Двама мъже принудили чрез заплахи 34-годишният италианец да се качи в тяхната кола и го отвели в неизвестна посока. На следващия ден, около 10.40 часа, пред адвокатска кантора близо до Националния стадион "Васил Левски" са задържани петима души, съпричастни към отвличането, между които и жена. Това са мъже на 24, 29 и 52 години и 38-годишна жена. Всички са нерегистрирани и неосъждани.

Похитеният италианец е открит в жилище в квартал Княжево. В хода на разследването е изяснено, че към него са отправяни заплахи и чрез принуда е бил заставен да напише и подпише документ за финансови задължения в размер на 18 000 лева към жената в групата.

При проведените процесуални действия са намерени и иззети биологични следи, документи, мобилни телефони и SIM карти, парична сума. Петимата са били задържани за срок до 72 часа, впоследствие им е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".