Нойшванщайн и Европа парк привличат най-много туристи в Германия

Замъкът Нойшванщайн в Бавария, увеселителният Европа парк и Кьолнската катедрала са най-предпочитаните места от чуждестранните туристи в Германия, съобщава Франс прес. Данните са от проучване на Германския национален туристически офис (ОNAT), информира БТА.
Те оглавяват класацията на 100-те любими места и събития на чуждите туристи, реализирана от ОNAT в резултат на допитване с участието на 11 000 души.
Следващи в листата са малкото средновековно баварско градче Ротенбург об дер Таубер (4-о място), Берлинската стена (5-о място), замъкът Хайделберг в Баден-Вюртемберг(6-о място) и
прочутата Бранденбургска врата в Берлин (7-о място).
Скалата на Лорелай в долината на Рейн (8-о място), Боденското езеро в Баден-Вюртемберг (9-о място) и Биреният фест в Мюнхен допълват топ 10 в класацията.
Катедралата Фрауенкирхе в Дрезден е на 18-а позиция, дворецът Сан Суси в Потсдам - на 22-о и Коледният базар в Нюрнберг - на 52-о място.
Според ONAT 21 от 39-те места, включени в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, са между 100-те най-предпочитани туристически дестинации.