Бедствено положение в Приморско! 15 хотела и много къщи плуват във вода

Новините

16-07-2014, 09:41

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бедствие в Приморско! Кметът Германов: Ситуацията е под контрол

Водата в част от селищата не е годна за консумация след авариите

15 хотела са били наводнени от от 3 часа сутринта в Приморско, заради стихиите. Хората продължават да изпращат сигнали за наводнени дворове и приземни етажи на къщи. Най-тежките поражения са около 20 - 25 см. кал и вода в ниската част на града и в селищата Ясна Поляна, Веселие и Росен. В тези три селища водата не е годна за пиене след авариите през нощта.

Търговци се жалват от съсипани от дъждовете атракции на открито, които през нощта са били покрити само с брезент. Затлачването на водата по пътните артерии е по-сериозно, заради падналите дървета. Сигнали обаче за пострадали от тях няма. Има само леки материални щети, но по думите на кмета на Приморско, д-р Германов е рано да се каже какви точно са те. 

Има наводнен участък на детелината на Приморско и е спрян централният път Приморско-Южното Черноморие", каза кметът на общината д-р Димитър Германов.

Дъждът е спрял, но валежите са спорадични.
Временно е ограничено движението на моторни превозни средства по пътя Созопол-Приморско. Водачите да използват обходен маршрут за Приморско през Царево.

Все още отводняват търговски обекти, а екипите на гражданска защита не успяват да обхванат всеки един двор и действат поетапно.