11 са претенденките за конкурса „Мис Силикон” на южния плаж в „Слънчев бряг”

Новините

16-07-2014, 09:56

Автор:

Явор Томов

Всичко от Автора

Новата кампания "Усмихни се на живота" цели да даде шанс на жени, които имат необходимост от пластични операции, но не могат да си ги позволят

”Мис Силикон” ще избират утре /17 юли/ на южния плаж в курорта „Слънчев бряг”. За шестото издание на конкурса ще дефелират 11 кандидатки. Най-възрастната участничка е на 30 години. В журито ще бъдат досегашните “Мис Силикон” Гергана Райчевска, Йоана Христова, Деси Младенова, а короната ще предаде миналогодишната победителка Джулиана Гани. Сред оценителките ще бъде и танцьорката Биляна Евгениева. От журито съобщиха, че броят на корекциите няма да е критерий в избора им. Балансът между натуралната и добавената красота ще е приоритет при избора на победител в конкурса Мис Силикон 2014. За да оцени професионално направените корекции, своето експертно мнение ще даде проф. д-р Ал Черики, пластичен хирург и собственик на една от най-престижните клиники в Германия.

Конкурсът ще се проведе в клуб „Bedroom beach”. В своеобразния спектакъл на сцената на клуба ще излезе и Джулиана Джейма, която ще се превъплъти в нимфа - кралица на морето, и ще представи участничките в първия тур на надпреварата. В шоуто ще вземат участие истински акробати и циркови артисти.

Още от 2012 година организаторите решиха конкурсът да налага някаква определена кауза, зад която застават всички момичета. Мотото на новата кампания е “Усмихни се на живота”, а целта е с помощта на български и чужди специалисти да се даде шанс на всички жени, които имат необходимост от пластики, но не могат да си го позволят. Това са дами, пострадали при катастрофи, които имат изгаряния или родилни белези.

В конкурса тази година ще участва момиче претърпяло преди 4 години тежка катастрофа, след която е имала белези по цялото си лице и тяло. Благодарение на операциите през всичките тези години сега тя изглежда пак красива и отново може да се усмихва на живота.