Зверски задръствания на входа на Созопол

Гражданите да се въздържат от пътуване в следващите няколко часа

Екипи на "Пътна полиция" отклоняват и регулират движението на моторни превозни средства на северния вход  на Созопол. Там са се образували дълги колони от автомобили в двете посоки заради наводненията в района.  Проливният дъжд продължил повече от пет часа предизвика наводнения в общините Созопол и Приморско. От областна управа призовават гражданите да се въздържат от пътуване в следващите няколко часа. Наводнени са и участъци пред къмпинг „Градина”. В община Приморско със заповед на кмета от 7.00 днес е обявено бедствено положение. Наводнени са приземните етажи на заведения магазини и хотели, сградата на общината, детската градина.  Няма бедстващи граждани.

Наводнени са пътни участъци в района на река Ропотамо. Между къмпинг „Аркутино” и моста на реката, могат да преминават само товарни автомобили с повишена проходимост. Наводнен е пътят по направление Царево в района на Дяволското блато. Наводнен е участък от пътя Приморско – Китен покрай Международния младежки център.
Язовир Ясна поляна е с нормално ниво. Следи се постоянно и не прелива.
Навсякъде работят екипи на Пожарна безопасност и защита на населението, привлечени са допълнителни екипи от Бургас, в готовност са аварийни модули от военните формирования.

Прогнозите сочат успокояване на атмосферата в следващите часове. От всички отговорни институции се прави необходимото за бързо нормализиране на обстановката.      

По данни от центъра за аерокосмическо наблюдение на МВР се очаква валежите да спрат днес след 14.00 часа.