Майстори на въдицата на републиканско в Бургас

Спорт

16-07-2014, 12:50

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Организациятa на турнира е на отлично ниво, а от БФРС са се постарали да предоставят всичко необходимо за нормалното протичане на състезанието

Тази събота и неделя язовир „Мандра“ край град Бургас ще бъде домакин на последния III кръг от Републиканското първенство по плувка в сладки води - съобщиха от Българската федерация по риболовни спортове.

Майстори на плувката от 11 различни отбора ще премерят сили, за да излъчат републикански шампион. Тимовете са съставени от 4 състезали + 1 резерва.

Организациятa на турнира е на отлично ниво, а от БФРС са се постарали да предоставят всичко необходимо за нормалното протичане на състезанието.

„Отлични условия за риболов, очаквам едно много оспорвано състезание. Водоемът е много богат на риба, най-много вървят червеноперките и костурите. Теглото на рибите варира от 4 кг до 8 кг, а в язовира има прекрасни екземпляри. Пожелавам успех на всички участници и нека най-добрите победят“, заяви президентът на БФРС Георги Михайлов.

Днес предстои втората свободна тренировка, която също ще бъде с продължителност 4 часа. В събота и неделя предстоят двата състезателни манша, като и двата ще стартират в 10:00 ч. и ще приключат в 14:00 ч.

Награждаването на отборите ще се състои в неделя от 17:00 ч. в ресторант „Авеню“, кв. „Меден рудник“, град Бургас.