Блокираха пътя София-Варна, строители искат 13 000 000 лева

Новините

16-07-2014, 13:24

Снимка:

БГНЕС

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Според министерство до момента от шуменската фирма не са представили сертификати за извършена през тази година работа

Пътят София-Варна в района на Шумен е блокиран. Над 200 строители от "Автомагистрали-Черно море" са завардили платното. Заявяват, че няма да го освободят, докато не получат дължимите от държавата 13 000 000 лева за строежа на най-новата отсечка от магистрала "Хемус".Работниците са готови до край да отстояват правата си. Пари за материали също нямало.

Заради блокадата има няколко километра тапа от камиони и коли. Пропускат се само линейки. От фирмата твърдят, че ще чакат или уведомление за банков превод на дължимите пари, или на място да дойде ресорният министър Десислава Терзиева. Полицията вече започна да търси алтернативни маршрути за трафика, информира БГНЕС.

В началото на месеца от строителното министерство и пътната агенция обясниха, че до момента от шуменската фирма не са представили сертификати за извършена през тази година работа. Терзиева поясни, че е внесла искане правителството да отпусне целево финансиране за обекта, тъй като този строеж се финансира от бюджета и се определя като изключително важен.