Пловдив очарова петима AIESEC стажанти

Мисия Пловдив

16-07-2014, 15:07

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Чуждестранните студенти се сдобиха с български имена

Изключително сърдечно премина срещата на чуждестарнните студенти от Прогарамата  AIESEC с кмета на район "Източен" Петър Петров. Петимата студенти в момента са на образователен обмен в ЦДГ "Арлекино".

Поради специфичното звучене на имената им на родния език и за удобство на децата в детската градина, всички те бяха приели български аналог на имената си. Елвина от Русия,  Салма от Египет, Мими от Тайван, Чочко от Хонг-Конг, Франко от Китай и техния състудент и преводач от България Ангел  разказваха с желание за родните си детски градини и живота в страните им.

Пловдив е най-старият жив град в Европа, обясни на гостите си Петър Петров и им подари карти на града на английски, за да се ориентират по-лесно, както и сувенири  и списания от дейността на администрацията за последната година.

Франко от Китай бе впечатлен, че негов сънародник работи в общинската администрация в града ни, а също, че Пловдив е вече побратимен с китайския град Шенджен.

О, и аз искам да работя тук, възкликна той и обеща да се учи упорито за това. Чочко от Хонг-Конг е очарован от момичетата в България и вече крои сериозин планове в това отношение, а Елвина от Санкт Петербург е впечатлена  от топлото отношение на българите.

Вижте снимки от работата им в "Арлекино"!