Ремонтите на казанлъшката болница ще приключат в срок

Днес инспектираха строителните дейности

Договорените ремонти на казанлъшката болница МБАЛ „Д-р. Христо Стамболски“ ще бъдат приключени в срок до 27 август. Това увери фирмата-изпълнител на проекта кметът на Казанлък Галина Стоянова, която днес инспектира лечебното заведение. Ремонтните дейности бяха представени от ръководителят на проекта Лилия Цонкова – зам. кмет на община Казанлък и представител на фирмата изпълнител.
Голяма част от корпусите на болницата вече са санирани и с подменена дограма. Фирмата изпълнител увери, че дейностите ще бъдат завършени в срок, който е до 27 август. Проблем в момента създават дъждовете, които пречат да се полага мазилка и да бъде извършен ремонт на покрива, но въпреки това от фирмата обявиха, че ще се справят. Ремонт тече и във вътрешността на сградата, като вече е завършен ремонтът на Детско отделение, което бе посетено от Галина Стоянова.
Изцяло се подменя отоплителната система на болницата, която вече е газифицирана и се очаква през следващия отоплителен сезон да бъде намален сериозно разхода на лечебното заведение. По проект трябва да бъде изградена и соларна система, която да задоволява нуждите от топла вода на МБАЛ „Христо Стамболски“.
Проектът е на стойност близо 3 млн. лева и се финансира от Националната схема за зелени инвестиции чрез Националния доверителен екофонд. Това е вторият проект за МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“, спечелен от Община Казанлък, за обновяване и ремонт на общинската болница в града на розите. По първия проект бяха ремонтирани няколко възлови отделения и бяха оборудвани с модерна медицинска техника.