Старозагорски тенисисти се готвят за международен турнир

Клуб "Торнадо" успя да запази мястото си в Б група

За участие в международен турнир по тенис на маса се готвят състезателите от старозагорския клуб "Торнадо". "Поканени са всички практикуващи този спорт, състезанието е Четвърти международен турнир "Бургас Оупън" и ветерани", поясни Ангел Гюзлев, състезател и треньор на "Торнадо".
Старта на турнира, който ще бъде проведен в най-голямата бургаска зала "Младост", е на 22 август. Преди тази дата има друго състезание, в Албена. "Там се провежда най-големия у нас турнир с по над 400 участници всяка година, от нашия клуб ще се представи Коста Титев, както и поне още един тенисист", съобщи Гюзелев за БНР. Програмата за лятото включва участия и в още два турнира, в Панагюрище и Луковит.
Ангел Гюзлев е доволен от факта, че отборът му успя да запази мястото си в "Б" група. Това се случи на бараж с участието на представителите на Хасково, Панагюрище, Сливен и "Локомотив" София. "Спечелихме едно от двете места, осигуряващи и следващата година място в групата, надявам се тогава да се представим по-достойно", заяви треньорът на "Торнадо". Той, както и Велин Андонов и Коста Титев са участвали и в Десетата спартакиада на учителите. В това състезание тримата педагози са стигнали до пето място в индивидуалното класиране и са заели седмото място от 28 участващи отбора.