Брадърът Здравко: Стихията скъса естествената коса на плажа

Животът

17-07-2014, 09:10

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Според Василев най-пострадали от бедствието са рибарите в Приморско

 „Това, което се случи, е един природен катаклизъм, който никой не го е очаквал.  По последни данни, се говори за около 240 литра, паднали в рамките на три часа. Реката е подготвена за вода, която може да изтече, но не и за това безумно количество”, обясни брадърът Здравко Василев. Здравко е хотелиер и пряк свидетел на кризата в града.

"Страшното стана към 07.30 ч., когато дъждът беше спрял, хората излязоха, за да си видят лодките и дойде огромна приливна вълна. Имаше вълни по 1,50-2 метра с огромно течение, което започна да къса въжетата на лодките, да ги обръща, да носи по реката паднали  дървета. Към 08.15 ч. толкова се вдигна количеството на реката, че скъса естествената  коса на Южния плаж. Именно това е най-голямото поражение по плажната  инфраструктура”, разказа Здравко пред Нова телевизия и отбеляза, че от случилото се са пострадали най-много рибарите.

Никога в историята на Приморско не е ставало прекъсване  на естествената пясъчна коса, категоричен беше мъжът. По негови думи, местните не изпаднали в паника, а се мобилизирали. 

"В крайна сметка ние сме в активен сезон. Не чух някой да обвинява някого”,  допълни Здравко и потвърди, че видял екипи на пожарната, на EVN и на общината,  които веднага се задействали, за да отстранят по-бързо щетите от наводнението. По думите на Василев, пораженията по хотелите са минимални. Няма и туристи,  които да се прекратили или да са поискали да прекратят предварително своите почивки.

 „За гостите това си е един вид атракция. Всичко премина нормално през целия ден”, допълни мъжът от Приморско.