Оряховица посреща водещи експерти по сигурността

Мисия

17-07-2014, 09:13

Снимка:

balkanski-foundation.org

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стара Загора-домакин на Световна конференция по криптография

Световни специалисти ще участват в дискусия за информационната сигурност

Водещи експерти по криптография ще участват в дискусия за информационната сигурност в старозагорското село Оряховица. Това е родното място на Минко Балкански, а инициативата е на фондацията, която носи името на баща му "Миню Балкански".
Темата на дискусията е "Реални проблеми от сферата на киберсигурността и информационната сигурност". Работният език е английски.
Във форума могат да се включат заинтересовани фирми, институции, организации и представители на банковия сектор. Събитието се осъществява с подкрепата на известни български учени, като проф. Димитър Жечев от EPFL, Лозана, лауреат на наградата Джон Атанасов за 2012 г., проф. Младен Димитров от Франция и др. То е част от лятна школа, която събира на едно място талантливи изследователи и специалисти – водещи световни имена и обещаващи български професионалисти, работещи в една от най-перспективните области – криптография и информационна сигурност.
От фондация "Миню Балкански" уточняват, че целта на школата през 2014 г. е да предостави възможност на колкото се може повече български млади специалисти да овладеят основите и да придобият теоретичен и практически фундамент на световно ниво.
Дискусията ще се състои в понеделник, 21 юли в Национален център за образование Миню Балкански, с. Оряховица, като с нейното начало се открива и центърът. След дискусията е предвиден и концерт.