"Протестна мрежа": БНБ да публикува одитите на КТБ

"БНБ не е банка "Антинари", а национална банка на гражданите на Република България", казват от гражданското сдружение

"Протестна мрежа" призова Българската народна банка (БНБ) да публикува одитите на Корпоративна търговска банка (КТБ). Според гражданското сдружение в момента в медийното пространство се разпространяват "произволни интерпретации" от тези доклади, вместо да бъде разкрито пълното им съдържание.

"Товарете портокалите в бурета (публикувайте одиторските доклади)", призовават от "Протестна мрежа".

"Докато все още можем да питаме и да говорим, без да ни пратят в затвора, призоваваме г-н Иван Искров следното:

Публикувайте на сайта на БНБ докладите от прегледа на активите и пасивите на банковата група КТБ, възложен на независими одитори от "Делойт Одит" ООД, "Ърнст и Янг" ООД и "Афа" ООД.

Призоваваме Ви да престанете да съобщавате на публиката произволни интерпретации от тези доклади, а да разкриете съдържанието им.

БНБ не е банка "Антинари", а национална банка на гражданите на Република България. Заблуждаваща и невярна информация, поднесена от гуверньора на БНБ, срива окончателно доверието в институцията, която ръководите.

Вашите послания започват да напомнят телеграмите на Остап Бендер: "Товарете портокалите в бурета".

Вашата оставка не е факт, защото всички нормални хора се опасяват мнозинството на Пеевски да не избере на вашия пост "великия комбинатор". Докарахме я дотук.

Дръжте се достойно и разкрийте истината. Ние няма да ви подпишем празен чек, с каквото изменено лице да се появите на следващата пресконференция, за да съобщите поредната бомбастична безсмислица, като тази за изчезналите кредитни досиета, например.

Макар по-поетичната телеграма на героя на Илф и Петров от "Златният телец" да е друга: "Графинята с изменено лице тича към езерото", заявиха от гражданската организация.