Санкт Пьолтен ще гони добър резултат на Лазур срещу Ботев

Спорт

17-07-2014, 12:21

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

"Ние гледаме и се вълнуваме само от нашия отбор", коментира старши треньорът на гостите Херберт Гагер

Треньорът на Санкт Пьолтен и капитанът на тима демонстрираха добро настроение и самочувствие преди двубоя за Лига Европа срещу Ботев днес на Лазур. 

"Дошли сме тук, за да постигнем добър резултат, който да ни гарантира класиране за следващия трети предварителен кръг на Лига Европа", декларира капитанът на "вълците" от Санкт Пьолтен Томаш Визио. На същото мнение е и старши треньорът на австрийския втородивизионен тим Херберт Гагер, който води група от 18 футболисти. В Бургас с "синьо-жълто-червените" по различни причини не пристигнаха Петер Брандт, Давид Оберортнер, Михаел Дърга, Лукас Швайгер и Кристиан Хайден.

Официалният сайт на Санкт Пьолтен съобщи, че делегацията на австрийския клуб била неприятно изненадана на летище Бургас от няколко факта, свързани с Ботев (Пд) и най-вече от оставката ден по-рано на административния директор на "канарчетата" Иван Йотков, който от седмици поддържал постоянна връзка с колегите си Михал Кристоф Брунауер.  Другата била свързана с рокадата на треньорския пост, където бившият футболист на Санкт Пьолтен от сезона 1995/1996 година Велислав Вуцов се оказал четвъртият наставник на Ботев (Пд) за последните 10 дни след напускането на националния селекционер на България Любослав Пенев.

"Какво става в кухнята на нашия съперник, изобщо не ни вълнува и интересува. Ние си гледаме и се вълнуваме само от нашия отбор", коментира старши треньорът на Санкт Пьолтен Херберт Гагер.

Интересен факт е, че с отбора на Санкт Пьолтен пътува голяма група от представители на медиите, плюс оператор от ORF TV. На пресконференцията в Бургас австрийските колеги имаха внушително превъзходство, спрямо присъствалите журналисти от българска страна.

Как обаче ще бъде на терена на стадион Лазур днес ще разберем в 19.45.

Билети за двубоя вече се продават на касите на стадион Лазур.