Бой, арест и глоба получи семейството, поискало парите си от КТБ

Камполо е посинен в офиса на банката, ще подаде жалба

Семйството, което вчера беше арестувано след протест в офиса на КТБ в Стара Загора, днес бе освободено. До ареста на мъжа и жената се стигна, след като вчера Миглена и Мишел Камполо влязоха в централния офис на КТБ в града, за да разберат от управителя на трезора кога ще могат да теглят от своите спестявания. Конкретен отговор обаче те не са получили.
Вместо това Мишел е бил бит от 8 мъже – полицаи и охранители от СОТ. Минути след като в четвъртък излезе от сградата на местната полиция, мъжът заяви пред журналисти, че е бил удрян по тялото с ритници и юмруци от охранители и двама полицаи, за да бъде изкаран от офиса на банката.
Камполо и съпругата му ще трябва да платят и акт от 500 лева, който им е съставен заради опита им в сряда да получат яснота за блокираните си спестявания в поставената под особен надзор банка. Глобата е мотивирана с нарушение на обществения ред от страна на семейството. Двамата все още не са решили дали да обжалват акта.

Миглена реши да подпали автомобилни гуми като отчаян опит да привлече общественото внимание към проблема с блокираната им сметка. Протестът й обаче бе осуетен от полицията, а двамата с Мишел бяха задържани за 24 часа.
"Целта ми не е била да ги паля, а да събера народ и да си поискам правата. Директорът на банката ни почерпи по едно кафе и каза, че не знае какво ще постигнем с това, но със сигурност той ще бъде санкциониран за това, че ни е пуснал вътре в банката. Той каза: "Аз нямам достъп до сметките".

"Не смятам, че ако разрешат на едно лице да тегли по 100 лева на седмица, банката ще фалира и нещо би навредило на банката. Това е социалният минимум, който могат да направят някакъв нашите политици, ако действително мислят за нас, както казват”, коментира Миглена Камполо.
„Към настоящия момент няма подадена жалба във Второ РПУ в Стара Загора от Мишел Камполо за упражнено физическо насилие спрямо него от полицейски служители. Въпреки това, ще бъде направена проверка”, съобщи говорителят на полицията Ваня Кръстева.

Насилието върху Мишел е упражнено вътре в банката, където има и видеокамери. Днес френският гражданин отиде на лекар, за да си извади медицинско. Семейството възнамерява да се свърже с френското посолство, за да ги уведоми за случилото се.
Решението на Мишел да се засели в България било, защото харесва страната, но сега вече не мисли така. "Всяка държава има мафия, само в България мафията има държава”, каза той.