Канарите измъкнаха 2:1 от Санкт Пьолтен (СНИМКИ)

Цветков от дузпа и Чунчуков бележат на стадион „Лазур"

Ботев победи Санкт Пьолтен с 2:1 в първи мач от втория предварителен кръг на Лига Европа. Капитанът Иван Цветков вкара от дузпа през първото полувреме, а Чунчуков бе автор на второто попадение в самия край на мача. Реваншът е след седмица в Австрия.

В 6-ата минута Иван Цветков видя излезлия напред вратар на австрийския отбор и се опита да го прехвърли малко преди границата на наказателното поле. Елегантният му удар обаче не намери очертанията на вратата, а мина на сантиметри встрани от левия страничен стълб на Патрик Костнер.

Малко след това канарите създадоха нова опасност. Христов опита високо центриране към съотборниците си, но можеше да прехвърли вратаря на Санкт Пьолтен, който в последния момент изби топката от вратата си.

В 24-ата минута Огнянов намери отлично Чунчуков зад защитата на австрийския отбор. Младият нападател овладя и с прехвърлящ удар се опита да отбележи в мрежата на Костнер, но топката премина над вратата.

В 35-ата минута груба грешка на Бенга едва не доведе до гол за гостите. Хартл открадне топката и опита да прехвърли Стаховяк, но полският вратар улови.

Така се стигна до 38-ата минута, когато Мариян Огнянов бе спънат от Хофбауер в наказателното поле на Санкт Пьолтен и италианския съдия отсъди дузпа в полза на "канарчетата". Зад топката застана капитанът Иван Цветков, който вкара за 1:0.

Десет минути след почивката австрийците изравниха чрез Сеговия. Високият футболист с глава изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Стаховяк, който се разтегна, удари кълбото, но не успя да избие.

В 70-ата минута Цветков вкара гол, който обаче бе отменен заради игра с ръка на Чунчуков. При ситуацията треньорът на Ботев Вили Вуцов бе изгонен от пейката и догледа мача от трибуните на стадион „Лазур”.

Четири минути преди края Цветков проби отляво и пусна пас към наказателното поле. Там Чунчуков пое топката и останал сам срещу вратаря го простреля за крайното 2:1.