Браво на PR-а за най-слабо водената медийна политика!

Разгромени БСП разгромиха Орешарски

Михаил Миков вчера не се сдържа, за да изрази крайно острото си мнение, че ще бъдат използвани всички конституционни методи, за да бъде принудено правителството да даде оставка. Но нали в продължение на година хората бяха заблуждавани, че от БСП не са предоставили властта на ДПС? „Златният пръст” на АТАКА също се оттегли от властта. Тогава остава само една възможност – мандатоносителят си отмъщава, като бламира кабинета. Остава да поиска и вот на недоверие, след като отхвърли разглеждането на бюджета.

23 юли е датата, на която, все пак е редно спрямо водените преговори при президента, премиерът Пламен Орешарски да извади от джоба си оставката. Всички очакват провеждането на предсрочните парламентарни избори на 5 октомври.

Говорейки за него и за правителството, няма как да не отбележим медийния съветник, PR или иначе казано назначената на граждански договор личност, ръководеща пресцентъра на МС Ани Димитрова. Тя сменя хората през месец - два, кара ги да работят без пари в държавната администрация, не приема и не харесва никой по-разбиращ от нея. Конфликтна е и дори не заема официално по договор поста, за да се измъква от изливащите се писма по Закона за достъп до обществена информация.

И Орешарски, и Станишев признаха, че обществото е останало в неведение за работата на кабинета, тъй като едно от най-слабите звена е било именно медийната политика.

Източници на Bulgariautre.bg обобщиха, че от самото начало Димитрова е препоръчана за поста от Моника Станишева, тъй като двете са доста близки. Те са категорични, че никой и от БСП не й симпатизира.

Още през юли миналата година министри и експерти от отделите „Връзки с обществеността” изразяват съмнения относно професионалните качества на Ани. Не веднъж молят за съдействие от страна на Станишев и премиера, за да бъде отстранена, тъй като възпрепятства цялостната работа по медийното отразяване на правителството поради липса на опит в администрацията и комуникативност. Но Моника тропа с крак и заявява, че Димитрова е нейният избор и може да бъде сменена само през трупа й.

Нещо повече, на 14 февруари тази година избухна огромен скандал, тъй като приятелката на Моника бе замесена в пореден скандал – оказа се, че Ани е забъркана с една от фирмите на Делян Пеевски. Като един „добър стратег” тя си позволи да избяга от журналистите от гузна по-гузна, защото не знаеше как да отговори на въпросите им. Нещо, което никой професионалист, особено на такава длъжност, не би могъл да си позволи.

На следващия ден Орешарски дори забрани дамата да го придружава на събитие в Боровец, явно срамувайки се от нейното поведение и опитвайки се да я скрие от медиите.

Прессъобщенията от Министерски съвет и до ден днешен пристигат часове след събитията. Журналисти споделят, че са блокирали получаването им от правителствената пресслужба, тъй като са потресени от безхаберието и наглостта на Димитрова да разпорежда изпращането им посред нощ, когато всички медии вече са отразили случващото се. PR-ът на кабинета си позволява и да не отговаря на служебния си телефон, защото отказва да говори с журналисти, страхувайки се от неудобни въпроси.

Именно тя е забъркала и разправията с Цветанка Ризова, която пристига на „Дондуков”, за да запише интервю с премиера. След като водещата задава въпрос къде е министър Таня Андреева (по това време здравната министърка е на море), Ани скача гневно, прекъсва записа на камерите и казва, че в предварително изпратените въпроси този не фигурира. Цинизмът на Димитрова стига по-далеч, като дори гони от кабинета целия екип от БиТиВи. По-късно Орешарски осъзнава какъв огромен гаф е допуснал, подвеждайки се, и отива на крака в студиото на Цветанка, за да възпрепятства излъчването на скандалното интервю, което щеше да доведе до гигантски рейтинг на предаването.

Историите и гафовете на Димитрова са не е един и два. Едно е сигурно, освен че народът тръпне в очакване на оставката на правителството, служителите в Министерски съвет вече се приготвят за купон, защото нямат търпение тяхната любима ръководителка да се изпари оттам, вкупом с Орешарски.