Версия: Живакът на Рашков бил за бомба, целта - Веселин Христов

Животът

18-07-2014, 15:15

Снимка:

plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Няма как да не се страхувам, казва вуйчото на убития Ангел от Катуница

Предполага се, че бомбата, която Кирил Рашков е стягал е била предназначена за мен, заяви Веселин Христов, вуйчо на убития Ангел Петров от Катуница, съобщава Фокус.

Враждата между тях продължава вече почти 8 години. По думите на Христов, той няколко пъти е ставал мишена на нападения от всякакъв род – умишлени пожари, взривове, убийството на самия Ангел. Веселин твърди, че тогава нападението е било организирано срещу него самия, но по стечение на обстоятелствата жертва е станал Ангел. Затова и сега смята, че целта на тази бомба, за която Кирил Рашков е пренесъл живака, отново е бил той.

Няма как да не се страхувам, когато виждам, че е подготвяна бомба с цел убийство, каза Христов.

Въпреки, че вече не е в селото, Рашков не се спира пред нищо, а има и сериозни финансови възможности, каза Веселин Христов. По постовете на семейството в социалната мрежа и сега може да се види, че те разполагат със сериозен автомобилен парк все още, че обикалят света и живеят на широко. Разследването на прокуратурата, което тече срещу Рашков за притежание и разпространение на наркотици, обяснява какъв може да е произхода на средствата, с които разполага. До момента никой не е отнел имотите на Рашкови в Катуница, въпреки че се говореше за конфискация, посочва още Веселин, благодарение на когото Кирил Рашков бе осъден за закана за убийство. Ромското семейство бе съдено и за укриване на данъци в големи размери, а от няколки дни Рашков е подсъдим и за трафик на живак.