Свещеник: Хората губят вяра, идват в храма неприлично облечени

Мисия Пловдив

18-07-2014, 19:00

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Надежда Гарова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Свети Мина докосна Пловдив (ГАЛЕРИЯ)

Мощите на Свети Мина остават в Пловдив до неделя

В църквата „Света Марина” в Пловдив прииждат хора, които искат да се докоснат до мощите на Свети Мина.

От сряда десетки вярващи преминават прага на храма, за да  почерпят сили и здраве. Светията е бърз застъпник и помощник за всеки, който се обърне с молитва и искрена вяра. Той помага при телесни болести и недъзи, слепота, за благополучно задомяване, ако ни е откраднато нещо или сме загубили и др. С искрени сърца множество хора носят цветя и със сълзи на очите се молят за решение на проблемите им. Свещички изгарят с молбата за надежда.

Храмът е отворен за всеки, който желае да се докосне до религиозното. Опашката пред светините обаче не е голяма. Има интерес към мощите, но идват малко хора, сподели отец Любомир. Забелязва се постепенно изгубване на вярата, хората идват неприлично облечени и говорят по телефоните си. В Сърбия и Гърция са много по-религиозни от нас. Трябва да се замислим. Отецът напомня, че трябва да се доближим до корените на християнството и да си припомним основните правила на религията, ако искаме да ни се помогне.

Мощите на Свети Мина ще останат в пловдивската църква докато има желаещи за поклонение. Отец Любомир очаква светините да напуснат града в неделя.