Полицай №1 на Бургас уволнен дисциплинарно, не е ясно защо!

Вътрешният министър Цветлин Йовчев парафира тайно заповедта

Шефът на полицията в Бургас комисар Милен Димитров е уволнен тайно и по много необичаен начин. Нито вътрешният министър Йовчев, който я е парафирал, нито другите началници казват какви са причините. Не е ясно дали изобщо има причини за дисциплинарното уволнение на Милен Димитров или става въпрос за последната политическа чистка, преди правителството да си отиде завинаги. Заповедта за уволнението му е пристигнала в областната дирекция на МВР и залепена на видно място във фоайето. Странният почин напомня на средновековно наказание на стената на позора. Действие изключително унизително, не толкова за уволнения, колкото за уволняващия!
Окачената като плашило заповед за уволнение, вероятно трябва да въздейства психологически и да стресира всеки, който носи униформа. През последните 25 години на демокрация не е имало подобен прецедент никъде в страната и в нито една институция. Хората от по-старото поколение обаче добре помнят, че подобни почини бяха обичайна практика в годините на дивия комунизъм.
Под заповедта за уволнение стои подписът на вътрешния министър Цветлин Йовчев и дата 15 юли 2014 г. Официално съобщение от министерството за уволнението обаче до момента няма, не е ясно и кой ще поеме поста на Димитров.
Преди месец и половина комисар Димитров беше отстранен от работа като срещу него беше образувано разследване. Мотивите за него отново бяха запазени в дълбок секрет, не са ясни и до днес.
Другата странна история около безпрецедентното уволнение е, че в момента комисарят е в законен болничен и е защитен от закона.