В Павел баня и селата от общината се ремонтира усилено

Асфалтират се улици, строят се спортни площадки

В разгара на летния сезон на територията на Община Павел баня тече интензивно строителство. Строителната програма за региона включва ремонтни дейности на училища, детски градини, както и други общински сгради, асфалтиране и ремонт на улици, изграждане на улично осветление.

Приключи санирането на сградата на училището в село Скобелево, а такова се извършва в още три населени места на територията на Общината – Павел баня, Горно Сахране и Габарево. Текущи ремонти през летните месеци се извършват и във всички детски градини.

В село Габарево предстои да бъде открита ремонтираната здравна служба, както и да се извърши ремонт на сградата на домашния социален патронаж. В селото ще бъде изградена и детска спортна площадка в двора на детската градина. Спортни площадки ще бъдат изградени и в селата Александрово и Скобелево. Средствата за тях са осигурени от проекти на Министерството на спорта.
В село Турия предстои да се извърши ремонт на работилницата за кукерски маски.

В общинския център Павел баня към настоящия момент тече асфалтиране на няколко улици, такова се извършва и в село Виден, както и на центъра в село Тъжа.
От Общинска администрация Павел баня уточниха, че предстои да се реализира обществена поръчка по проект за асфалтиране на пътища в село Александрово и в село Манолово.

На територията на цялата община ще бъде извършен ремонт на четвъртокласната пътна мрежа, която включва селата Осетеново, Търничени, Габарево, Горно Сахране, Долно Сахране.
В заключителен етап е и проектът за изграждане на улично осветление на територията на Община Павел баня.