146 години от подвига на Хаджи Димитър

Във възстановката участваха стотици участници от цялата страна

Стотици участници от цялата страна изпълниха възстановка на трагичните боеве на Хаджи Димитър и четата му с турската армия.

Спектакълът „146 години от подвига на четата на Хаджи Димитър” бе възпроизведен на легендарния връх Бузлуджа при дъжд и мъгла, които не спряха родолюбивите българи. Инициативата е на Национално дружество „Традиция“.
Общо 120 души участваха във възстановката спектакъл, която е направена по записките на Христо Македонски – знаменосец на четата. За поредна година ролята на Хаджи Димитър бе отредена на председателят на Традиция – Казанлък Николай Байнов.
Заупокойна молитва извърши Крупнишкия митрополит Инокентий. На върха за да почетат паметта на българския герой се качиха кметът на община Казанлък Галина Стоянова, заместник-областния управител Теодора Иванова, депутатът Аксения Тилева, заместник-кметовете на Казанлък Петър Косев и Лилия Цонкова и председателят на Българската социалдемократическа партия Йордан Нихризов. На лобното място бе и маратонецът Ради Милев, който за поредна година пробяга разстоянието от Казанлък до Бузлуджа.