Беновска нахрани здраво Васко Кеца

Певецът обвини журналистката, че е фалирала земеделската банка, на която е била пиар

Устатата журналистка Илиана Беновска е известна с това, че не остава длъжна на никого в медийния ефир.

Вчера в предаването "120 минути" по bTV естрадният певец намеси името на Беновска в банковия скандал. Той направи аналог между случая с Корпоративна търговска банка (КТБ) сега и този с Частна земеделска и инвестиционна банка (ЧЗИБ) преди години, на която, по думите му, журналистиката е била пиар.

"Тази шега ми костваше две години нерви, обаждане на военния прокурор, за да влязат квестори. Тези квестори, Илияна Беновска, която участваше в тази банка, много добре знае, защото аз я чух скоро да говори по трасето... Извинявай, Илияна, че говоря така, но ти беше пиар на тази банка, която фалира – ЧЗИБ. И се наложи тогава, за да спася парите си – аз съм ненужно откровен, отидох при господин Премянов в червената централа. Те много се учудиха какво правя там, тъй като и котките в България знаят, че аз пеех против комунистите", заяви Васко Кеца, който има влогове в КТБ.

Същата вечер Беновска публикува становище-отговор на това изказване в традиционния си остър стил. Ето пълния му текст:

"Гениалният Васил Найденов ме е обвинил по БТВ за трудности със свои пари преди 18 години. Готова съм да се явя в съдебна зала, ако той се реши. Викам го и при Светльо в БТВ. Не ме е страх.

Днес, по К2, препитах всички претенденти за лидери на БСП - вашата агенция, сигурно е публикувала интервютата - и, сигурно, той има поръчка да ме контрира, защото не им се получават нещата. ГЕРБ ще спечели изборите по социологията днес, а БСП, май, е в семейна криза. За да проумеят хората подтекста на талантливия Васил Найденова, цитирам знаковата песен на Васко, макар, че той е изпълнител на чужд текст:

"Превива циркът кръглият си гръб,
щом клоунът танцува неуморно,
но външноста - излята във калъп
разпада се в тясната гримиорна

На масата е другото лице -
разтегнато от смях, наивно бяло,
а истинското - в двете му ръце,
пред матовото тройно огледало,
а истинското в двете му ръце
пред матовото тройно огледало.“

Васко, анализирай: през 1996 година БСП се уплашиха ,че създадените от тях , но и самосъздалите се, въпреки тях, банки са по-силни от БСП. Фалираха ги. За да командват парада още 18 години.

За сведение на Васко- Кеца , народният представител от ВНС- СДС ,доц.,д-р- Кирил Дунев, създател на ЧЗИБ е единственият непартиен банкер, оправдан на първа инстанция от СГС и срещу, когото прокуратурата оттегли обвинението си .Там си си държал парите през 1996 г. Не си преценил,че политиката ще ти ги обезцени, не банката, банкерът или аз, кой знае защо ме номинираш ? Или си имаш задача да ме злепоставеш?! Ти, си знаеш колко стрева и какви лихви има очернянето ми….Сега си сложил пари в КТБ- полакомен си за висока лихва и си носиш риска, нали?Или ,само пееш, като инвестираш, без да мислиш?!

За КТБ се изказах още ноември 2011 г.на пресконференция на Плевнелив, след неуспешния му първи избор, Васко пял ли е или е спал тогава? Певецът Найденов, нека пее, но когато говори – да чете и мисли, иначе става фалшив.Певец, като него не може да пее фалшиво,нали?

Не знам ,дали, субект, като Найденов, увлечен във високите лихви на банките вече 20 години, анализира процесите. Да чете закона и да знае ,че до 200 000 лв. е държавната гаранция. Който има пари – да мисли и смята преди да пее и влага…

Виждам,че от собствен интерес Васко Найденов , обвинява всички, защото самият той не е мисилил с главата си и по закон. Просвети се ,Васко, преди да се правиш на финасист…. Съжалявам. Както казваше Гиньо Ганев- битият бит, е… е..ан…

Финал от мен, цитирам твоя песен, Васе:

„Със сто километра в час, пак съм номер едно,
със сто километра в час, аз летя.“

Дали, си „първи“ още  и накъде“ летиш“ с невежи обвинения?! Към съда ли?

С най-добри чувства: Илиана Беновска"Снимка на Деня

Щрихи от Плевен