Цонко Цонев: Отчитаме спад на туризма в Каварна през тази година

Кметът очаква раздвижване през месец август

Отчитаме спад на туризма в Каварна през тази година, това каза за Агенция „Фокус” Цонко Цонев, кмет на община Каварна. По думите му факторите за това са били няколко – дъждовете през последните седмици, Световното първенство по футбол и кризата между Русия и Украйна.
„Много хора си останаха по домовете, за да гледат футболните срещи. Сега наблюдаваме раздвижване. Явно хората си взимат отпуските и се надявам пропуснатото да се навакса. През последните дни времето в града е променливо – ту слънчево, ту с облаци, но без валежи и дано да няма повече”, допълни той.
Цонко Цонев отбеляза, че по негови наблюдения туристите от Русия и Украйна са намалели спрямо миналите години. „Дестабилизацията в Украйна е факт, който не бива да забравяме. Ситуацията там е много тежка. Конфликтът „Русия - Украйна” дава отражение на туризма в България. Тази година ни се събра много – политическа криза, природни бедствия. Оставам с надеждата, че туризмът ще се раздвижи в края на юли и през август, когато в Каварна ще има и културна програма. През последните дни наблюдаваме по-голям поток туристи”, посочи Цонев.