Бургазлия обжалва холандска глоба по закона за пътищата в Кралството

Крими

21-07-2014, 12:30

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Митко Камбуров оспорва санкцията от 130 евро

 Бургазлията Митко Камбуров, глобен в Холандия  заради невалиден документ за технически прегледа на автомобила си, обжалва пред Бургаския апелативен съд  полицейския  акт. До месец съдът в Бургас трябва да излезе с решение по жалбата.
Окръжният съд в Бургас е признал наложената на Камбуров от подразделение „Административна обработка на глобите” на полицията в Ротердам финансова санкция.

Той е глобен да плати 130  EUR, с равностойност в български левове по курса на БНБ – 254,26 лв., за извършено нарушение на Кодекса за движение по пътищата на Кралство Холандия. В издаденото на 12.11.2013 г. решение по техния Закон за административната уредба, е посочено, че Камбуров е ползвал на 27.06.2013 г. в Ротердам невалидно удостоверение за технически преглед на МПС с маса по-малка от 3500 кг.
Производството по налагане на парична санкция е проведено писмено като българският гражданин е бил уведомен за правото си да обжалва решението.
Холандските власти са поискали чрез Министерство на правосъдието да бъде изпълнен техният санкциониращ акт. Окръжен съд – Бургас е намерил, че решението им отговаря на изискванията на Закона за признаване, изпълнение и изпращане на решения за конфискация или отнемане и решения за налагане на финансови санкции. Решаващият съд е постановил актът на холандската полиция да бъде предаден за изпълнение на Националната агенция за приходите.
Пред Апелативен съд – Бургас днес служебният защитник на Камбуров помоли да бъде направена нова проверка на данните по делото. Той обърна внимание, че в момента жалбоподателят търпи наказание в холандски затвор за извършени от него нарушения, включително това, за което му е наложена финансова санкция.Той обаче не представи доказателства за това.
Представителят на Апелативна прокуратура – Бургас поиска да бъде потвърдено решението на Окръжен съд – Бургас за изпълнение на наложената на Камбуров финансова санкция. Прокурорът намира за законосъобразно постановеното изпълнение на решение, издадено от несъдебен орган, тъй като то се позовава на Рамково решение 2005/214/ПВР на Съвета от 24 февруари 2005 година относно прилагането на принципа за взаимно признаване на финансови санкции.