Президентът: Служебното правителство ще бъде излъчено навреме (ВИДЕО)

Мисия Пловдив

21-07-2014, 12:32

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Росен Плевнелиев търси хора, готови да постигнат резултати за нацията

Ще се обърна към нацията с приоритетите и задачите на служебното правителство на 5 август, ако политическите партии спазят своите обещания. Tова каза в Пловдив президентът на България Росен Плевнелиев. Държавният глава бе на визита в най-стария град в Европа по случай откриването на Римския стадион.

"Засега е рано да говорим за имена в служебното правителство, още веднъж нека да стъпим на принципи, защото не само провеждането на изборите, но има доста други кризи в държавата, които този кабинет ще трябва да решава", каза президентът. За пример той посочи необходимостта от промяна на подхода в сектора на енергетиката. "Проблемите в някои сектори не търпят отлагане и служебният кабинет ще подготви реформите в тях", категоричен бе Плевнелиев.

"Бъдете сигурни, че хората, които ще излъча, ще бъдат демократи, проевропейци, силни в направленията, които представляват, и ще сa готови да постигнат резултати за нацията.", каза още президентът.

"Добре е едно служебно правителство да бъде амбициозно. Трябва да има приоритети, ясни задачи. Служебното правителство ще се сблъска с много сериозни проблеми за решаване.", добави още държавният глава.

Страната ни трябва да се обърне към Европейската комисия, за да вдигне нивото на доверие към България, категоричен бе Плевнелиев. "Трябва да отпушим замразените еврофондове по две оперативни програми и да ускорим европейските фондове", допълни той.

Ето какво още каза Плевнелиев!