Кръщават фитнес площадка на затрупания от пясък Петър

Пецата, както го наричали всички, обичал да тренира там

Приятели и съученици на затрупан от пясъка на плажа край Несебър младеж ще кръстят на негово име спортна площадка в един от кварталите на Пазарджик. Такова е тяхното желание, отдавайки последна почит към 18-годишния Петър Загарьов, пише в. Монитор.

Пецата, както го наричали всички, обичал да тренира там - в градинката зад бар “Кос­мо­политан”, и заразявал със спортния си хъс познати и непознати.

Възпитаникът на местната езикова гимназия “Бертолт Брехт”, който издъхна нелепо при игра на тунел в пясъка на плажа, вчера бе изпратен от стотици на гробищата.

Родителите му са смазани от мъка, тъй като той е единственото им дете. На стената му във Фейсбук неговият най-добър приятел е пуснал последната песен, която е пял край морето. Сред опечалените, дошли да го изпратят в последния му път, нямаше много преподаватели. Нямаше я и ръководителката на злополучния лагер – учителката по биология от езиковата гимназия - Албена Пашова.

От ръководството на езиковата гимназия, където учеше Петър Загарьов, уточниха, че са отказали да подпишат разрешение за въпросния летен лагер на морето.

“Не съм внасяла документи за организацията на лагера в Регионалния инспекторат по образование, нито пък имам нещо общо с организацията”, категорична бе директорката на гимназията Велка Недялкова.