Опасно време! Мълния удари двама младежи на Белинташ

Животът

22-07-2014, 21:11

Снимка:

КРОСС, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пороят удави Асеновград. Язовир едва не преля

Мълния порази двама младежи на Белинташ. От удара едното момче e паднало в пропаст. Четирима пожарникари са го вадили. В съзнание е, откарано е в болница. Вторият турист е пострадал по-леко, той също е откаран за преглед в болница в Пловдив. Инцидентът е станал днес около 17,30 часа, пише БЛИЦ.

И още - язовирът над асеновградското село Новаково за малко е щял да прелее заради обилните дъждове. Пороят изправил на нокти местните, пише БЛИЦ. Реакцията обаче е била мигновенна, спускателят на язовира вече работи и източва водата. В момента има 1,5 метра аванс до преливане на стената, каза кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов. В града обстановката днес бе напрегната. Ураганният вятър, който вилня по време на бурята, изкоренил голямо дърво, което пък се стоварило върху къще и потрошило покрива й.

Сградата не е пострадала, тъй като била бетонна. Няма и пострадали хора. В Асеновград пороят наводни В Станимака е валяло три часа днес следобед. Пороят наводни къщи, мазета, улици, банка и дърводелски цех къщи, обществени сгреди, мазета, улици.

Положението вече е овладяно.