Футболът по телевизията ражда дело за 12 млн. лева

Ще се предава ли вечното дерби ЦСКА - "Левски"?

Телевизионните излъчвания на БГ футбол може да родят съдебно дело за 12 милиона лева. Тази неустойка се заканва да поиска фирмата "Футбол Про Медия", която държи правата на родното първенство.

До съдебна зала ще се стигне, ако до 15 август ТВ7 не изпълнят финансовите си ангажименти за правата да транслират "А" група, пише в. "Труд". По неофициална информация сумата е около 2 милиона лева.

Ще се предава ли вечното дерби ЦСКА - "Левски"? Топката отново е в полето на ТВ7. Вариант №1 е телевизията да плати и всичко да продължи по старата схема.
Втората възможност е в името на обществения интерес медията да позволи на "Футбол Про Медия" да даде правата на друг канал. Но това изглежда абсурдно.

Компанията вече е информирала ТВ7, че няма да допусне камерите на стадионите. А телевизията пък няма право да продаде правата на друг канал. Съответно и никой няма право да снима двубоите освен клубните камери. Ако "Футбол Про Медия" наруши договора и пусне друга телевизия на трибуните, ТВ7 ще заведе веднага дело.

Изпълнителният директор на телевизията Десислава Тошева не бе открита за коментар. В 17,02 ч от екипа на ТВ7 разпратиха промяна в предварителната си програма, че на 27 юли мачът ЦСКА - "Левски" ще започне в 19,30 ч...

ОЩЕ СПОРТНИ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ В SPORTONLINE.BG