Стартира рекострукцията на централния площад в Генерал Тошево

Проектът е на стойност от 776 хил. лв.

    С първа копка, направена от кмета на община Генерал Тошево Димитър Михайлов, стартира днес реконструкцията на централен градски площад в Генерал Тошево. В рамките на благоустройствените работи са предвидени подмяна на 5 113 кв.м. настилка, монтиране на нови осветителни тела, пейки и кошчета за отпадъци, а нови зелени площи ще придадат завършен вид на централната зона. Очаква се дейностите, заложени в  мащабния ремонт, да придадат изцяло нов облик на площада в града. Стойността на договора по изпълнение на посочените дейности е 776 хил. лв. и се финансира по Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие”, която Министерският съвет гласува в началото на годината.

    В присъствието на представители на фирмата-изпълнител, строителния надзор и граждани градоначалникът посочи високата значимост на този обект, защото центъра е лицето на всяко населено място. Той изрази надежда, че метеорологичните условия ще благоприятстват завършването на обекта в срок и за празника на града жители и гости на Генерал Тошево ще могат да се радват на обновена централна градска част.

    Паралелно с това в напреднал етап са строителните дейности по другите два обекта – ремонт на площад в СОУ „Никола Й. Вапцаров”, също финансиран от Публичната инвестиционна програма и реконструкция в ОДЗ „Радост” по Проект “Красива България”

    Предстои да стартират благоустройствени мероприятия по вътрешните квартални пространства, както и рехабилитация на улици с обща дължина 1 617 м.л.