Да получиш годишната си оценка с удоволствие и гордост!

Животът

23-07-2014, 17:55

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Училище придружи резултатите от тестовете с прекрасно окуражаващо писмо

Писмо от директора на училището Бароуфорд в Ланкашър, Великобритания, което учениците получиха заедно с резултатите си от годишните изпити, бързо обиколи интернет. И има защо.

"Скъпи (Име и фамилия),

Виж приложени тук резултатите от теста за завършване на Ключов етап 2.* Ние се гордеем с теб, защото ти показа огромно усърдие и се опита да дадеш най-доброто от себе си в тази трудна седмица.

Ние обаче се тревожим, че тези тестове не винаги оценяват всичко онова, което ви прави специални и уникални. Хората, които създават тези тестове и ги оценяват, не познават всеки от вас - по начина по който ви познават вашите учители, по който, надявам се, и аз ви познавам, и със сигурност не така, както ви познават вашите семейства.

Те не знаят, че много от вас говорят два езика. Не знаят, че можете да свирите на музикален инструмент, че можете да танцувате или да нарисувате картина.

Не знаят, че приятелите ви могат винаги да разчитат на вас или че можете да разведрите и най-мрачния им ден. Не знаят, че пишете стихове или песни, играете в пиеси, занимавате се със спорт, мислите за бъдещето и че понякога се грижите за малкото си братче или сестриче след училище.

Не знаят, че сте пътували на някое наистина интересно място, че знаете как да разкажете страхотна история или че много обичате да прекарвате времето си с близките и приятелите си.

Не знаят, че можете да бъдете надеждни, мили или внимателни и че се опитвате, всеки ден, да бъдете най-доброто от себе си. Резултатите, които ще получите, ще ви кажат нещо, но те няма да ви кажат всичко.

Затова се радвайте на резултатите си и се гордейте с тях, но помнете, че има много начини да бъдеш умен.

*KS2. По британската система децата се оценяват в края на ключови етапи 1, 2 и 3 (тези тестове се наричат SATs - Стандартни задачи за оценяване). В края на ключов етап 2 (година 6), те се оценяват чрез национални тестове по английски език, математика и науки.

Източник: Би Би Си/списание Обекти