Двама са задържани за кражба на трафопост в ж.к. Дървеница

И двамата извършители са криминално проявени и осъждани за кражби

Двама криминално проявени мъже са задържани в Седмо РУП в София за кражба от трафопост, става ясно от днешния информационен бюлетин на МВР.

Кражбата е станала в обект в ж.к. Дървеница на 17 юли. Около 4:50 часа бил получен сигнал за мъже със съмнително повение около сградата.

Намиращият се в близост автопатрул спрял за проверка лек автомобил "Ситроен", шофиран от 25-годишен мъж от град Вършец, Монтанско. С него пътувал и 37-годишен столичанин. От направената справка се установило, че двамата мъже са криминално проявени и осъждани за кражби.

Пристигналите на място полицаи претърсили автомобила и намерили два диференциала, пожарогасител, два електромотора, и други вещи и части, за които по-късно се установило, че са откраднати от трафопоста в ж.к. Дървеница.

Мъжете не успели да дадат смислени обяснения за намерените вещи и били задържани с полицейска мярка за 24 часа. След доклад на материалите по случая в Софийската районна прокуратура срещу тях са повдигнати обвинения наложени мерки за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа. Впоследствие, с постановление на Софийски районен съд, мерките им са изменени в постоянни.