Съкровището на Пловдив

Мисия Пловдив

24-07-2014, 07:36

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Надежда Гарова

Всичко от Автора

Хермес: Кълна се в Зевс, Херакле - най-големият и най-красивият град от всички!

Всеки ден преминаваме през Главната улица на Пловдив. Забързани в ежедневието, подтиснати от проблеми, забравяме, че под нас се намира едно 19-вековно съкровище – Античния стадион.  

Ние, пловдивчани, дотолкова сме свикнали с него, че не забелязваме съществуването му. Но вълшебната история на града ни привлича множество чуждестранни и наши туристи.

Веско и Даринка от село Лисово, най-големите фенове на Пловдив, с нетърпение пристигат в града под тепетата специално за откриването на реконструирания Античен стадион. Водени от любовта си към Пловдив, те пропътуват цели 200 километра и са превръщат в първите зрители на най-новия  3D филм  „Пловдив през II век”.

Ако и вие искате да почерпите поне частица от историята на Античността, то непременно трябва да гледате "Филма за Пловдив". Прожекциите му са  всеки ден между 10:00 и 17:00 часа, по 7 пъти на ден. Времетраенето му е около 15 минути. Цените на билетите са 6 лева, а за деца под 7 години – безплатно. От магичното 3D преживяване ще научите кога и от кого е създаден стадиона, какви спортни състезания са протичали, как е изчезнал и по-късно открит наново. Тъй като магията на Античността може изцяло да ви погълне, напомняме ви, че билети може да си купите от презентационния или информационния център.

Не изпускайте възможността да посетите Античния стадион – няма да съжалявате. Навсякъде ще ви посрещнат млади и усмихнати хора, готови да ви помогнат или да ви разкажат подробности около историята на стадиона.

Обектът разполага с магазин за сувенири, свързани с Пловдив, презентационна и прожекционна зала. Скоро ще отворят врати за посетители информационният център и кафето, от чиято тераса може да се любувате на античната забележителност.