Пускат движението по „Лъвов мост“ в края на октомври

Няма забавяне на ремонтите по пътните артерии в столицата

В края на октомври, най-късно началото на ноември ще бъде пуснато движението по "Лъвов мост" в столицата, съобщи зам.-кметът по транспорт на София Любомир Христов за „Фокус“. По думите му няма сериозни забавяния на ремонтните дейности по останалите пътни артерии в София.

В срок до края на юли се очаква приключването на едното от мостовите съоръжения по бул. „Цариградско шосе”, в средата на август ще бъде готово и другото, съобщи зам.-кметът. Той допълни още, че продължават и работите по пътната част между моста на 4-и километър и разклона за летище „София“. Христов посочи, че този проект е най-значим от гледна точка на реконструкции и върви по план. Друг важен проект е бул. „Ботевградско шосе”, каза още той.

Зам.-кметът допълни, че предстои през началото на август да започне ремонт на бул. „Тодор Каблешков” между бул. „България” и кв. „Бъкстон”.

В края на лятото комфортът на пътуване в София ще се подобри, коментира той. На местата, където се изграждат нови съоръжения, може да се каже, че трафикът ще бъде облекчен, категоричен бе Любомир Христов.