Сигнал за бомба в Столична община

Въпреки това общинските съветници продължават заседанието си

Подаден е сигнал за бомба в сградата на Столична община. След гласуване, общинските съветници решиха Заседанието на Столичния Общински съвет да продължи, предаде "Фокус".

Дневник съобщава, че сигналът е подаден на телефон 112. В сградата на Столичната община на ул. "Московска" 33. в момента общинарите провеждат последното си заседание преди лятната си ваканция.

Въпреки сигнала те продължават сесията си, в която има над 100 точки. С гласуване беше решено да не се напуска сградата.

Около 12 ч. в сградата се появиха полицаи, които проверяват сигнала.

На заседанието най-вероятно ще бъде освободен изпълнителният директор на "Топлофикация - София" Стоян Цветанов заради разплащателна сметка на дружеството в Корпоративна търговска банка (КТБ), която повече от месец е поставена под специален надзор от централната банка. Също така ще се приеме доклад за изтеглянето на заем от Европейската инвестиционна банка в размер до 40 млн. евро заради спряната европейска програма "Околна среда" за превозни средства на градския транспорт.

С таен вот ще бъде решено дали депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов да получи най-високото звание на Столичната община - "Почетен гражданин на София", по предложение на инициативен комитет начело с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Ще се подложи на гласуване и продажбата на два апетитни терена край Несебър, които в момента са собственост на "Софийски имоти", като с парите се предвижда ремонт на парк "Възраждане". Внесена е и точка за оттеглянето на процедурите по намиране на концесионер на Западния парк.

 

След извършена от полицията проверка не е установено взривно устройство в сградата на Столична община.