Случайният секс депресира

Животът

24-07-2014, 13:59

Снимка:

Thinkstock/Guliver, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Доказаха научно

Водещите безразборен и случаен полов живот са изложени на по-голям риск от депресия. Специалисти установяват по-високи нива на обща тревожност, социално притеснение и депресия сред студентите, които наскоро са имали полов акт с непознат или с човек, с който са се запознали дни преди акта, пише в блога си пловдивският психиатър д-р Веселин Герев.

В проучването са взели участие 3900 хетеросексуални студента. 11% от тях, повечето от които мъже, съобщават, че през последния месец са имали чести случайни сексуални партньори.

Доброволците споделят за повишена тревожност и депресия вследствие на безразборния си сексуален живот.Резултатите от проучването сочат, че при студентите, които имат случайни полови контакти има негативно отражение върху благосъстоянието и положението, свързано с психологичния стрес.

Изследователите се надяват на допълнителни проучвания в тази насока, за да се установи дали не е в сила и обратната връзка, а именно психологичният стрес и проблеми да се отразяват на случайния и безразборен секс.Предишни проучвания сочат, че жените реагират по-негативно по отношение на случайния секс за разлика от мъжете. Причината според специалисти може до някъде да се търси в двойните стандарти, които позволяват мъжете да имат повече сексуални партньори от жените.