Кукленият театър в Стара Загора - отличник по оценка на Министерството на културата

Операта и Драматичният театър получават оценка "добър"

В новата класация за 2013 година на Културните институти в страната Министерството на културата поставя кукления театър в Стара Загора сред отличниците. Той на първо място сред Куклените театри страната със 127 точки. Операта получава 94, а Драматичен театър "Гео Милев" – 91 точки.

От Държавните опери в страната с по-ниска оценка от Старозагорската е само Пловдивската.

Дейността на културните институти от цялата страна за 2013 година беше оценена от Министерството на културата по нова методика. Държавните чиновници обявяват обобщените резултати от броя на спектаклите, зрителите и приходите от билети. За разлика от друга година, този път са ги оценили с точки. Така театрите с по-големи зали не доминират пред по-малките салони. С новата класация Министерството един вид оценява мениджмънта в различните културни институти.

Максималният брой точки е 150. До него най-много се доближават Народният театър със 139 точки, Софийската опера със 131 и Военният театър със 130 точки. А най-малката сцена с най-много точки – 126, е столичният Театър 199. Първи отзад напред е театърът в Кърджали с 69 точки.