Стара Загора утре: 25 юли

Животът

24-07-2014, 19:29

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Времето: Утре преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в източните райони от страната, ще превали слабо. Вятърът ще е слаб до умерен, отначало северозападен, по-късно ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури, в повечето места, ще са между 26° и 31°.
Предстоящи събития:

-10:00 часа. Децата от Детска полицейска академия  ще бъдат на гости в ОУПБЗН – Стара Загора. Темата на срещата ще бъде “За нашата пожарна безопасност”.

От 11.30 часа в комплекс „Зеления хълм” Търговско-промишлена палата ще даде пресконференция във връзка с подписване на партньорско споразумение за съвместна дейност в рамките на Мрежа за развитие приключенски туризъм на открито в Черноморския регион. Проектът се изпълнява по Съвместна оперативна програма Черноморски басейн. Търговско-промишлена палата – Стара Загора, заедно с партньорски организации от Румъния, Турция, Молдова и Грузия участва в проекта за развитие на приключенския туризъм в страните от Черноморския басейн. В тази връзка официални представители в Мрежата за развитие на приключенския туризъм ще подпишат споразумението, в което са включени конкретни дейности и ангажименти. Целта е да се осигури устойчивост на резултатите от проекта, и да се подпомогне развитието на туризма в регионите.
-18.30 часа. Първата фолклорна среща на българските състави от чужбина ще се проведе на площада пред община Стара Загора, както и на следващия ден-събота, в с. Малка Верея от 16.00ч. Проявата започва с празнично дефиле в 18.00ч. от Дома на културата.
Програма за Лятна работа с деца на Детски отдел, библиотека „Родина":
-10:00 ч. – 10:30 ч. „Кой съм аз...? Коя си ти...?" – интерактивни игри и упражнения
-10:30 ч. – 11:00 ч. „Четенето е лесно и забавно" – минути за индивидуален прочит на любими произведения
-11:00 ч. – 11:30 ч. „Звезден миг" – седмичен конкурс за изразително четене, драматизации, пеене, танци и др. изяви на децата
-11.30 ч. – 12.30 ч. „Детски звън" – изработване на седмичния вестник на Детския отдел