Баща уби куче, наръфало детето му. После плати 2400 лева на собственика

Животът

25-07-2014, 15:13

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

След година постановиха обезщетение и за мъките на тийнейджъра

Ученик ще получи 900 лева обезщетение за това, че е нападнат от куче. Съдът в Смолян постанови стопанинът на овчарката да плати парите на 17-годишното момче.

Инцидентът стана на 1 август миналата година. Към 19 часа пострадалото момче и негов приятел минавали покрай къщата на Милен Карабиберов. В същия момент кучето се отвързало и подгонило тийнейджърите. В съда ученика разказа, че овчарката се нахвърлила върху тях без причина и за да избегне зъбите й се качил на платформа на камион за пътна помощ. Кучето обаче продължило да напада и да се зъби. От страх момчето се качило на висока ограда, която се строшила и то паднало по очи.

От виковете на двете момчета семейството на стопанина излязло и вързало овчарката. Бесен от случилото се обаче бащата на пострадалото момче Гълъб Милев съсича с брадва вързаната овчарка с множество удари по главата и врата.45-годишният мъж бе осъден на 6 месеца условно за жестокостта си към животното. Есперти доказаха, че с брадвата му е нанесъл смъртоносни удари и след това се наложило кучето да бъде умъртвено. Стопанинът на овчарката пък спечели дело срещу бащата на момчето. Съдът постанови той да плати за убитата кавказка овчарка общо 2400 лв., от които 1900 лв. стойността на кучето и 500 лв. за претърпяното страдание от загубата му, пише smolyanpress.net.