Ползите от целувките

Гимнастика за лицето, здраве за цялото тяло

Не пестете целувките си, тъй като ползите от тях са много повече от самото удоволствие, което доставя целуването.

Целуването е не само наслада, то е и здраве в чистия смисъл на думата. Няма по-добро лекарство както за душата, така и за тялото от целувката. Ето и кои са 7-те причини, които да ви стимулират да се целувате по-често, но преди да продължите да четете,... не забравяйте да целунете любимия човек.

Целувките сближават, тъй като стимулират образуването на хормона окситоцин, познат като хормона на любовта. Ето защо се чувствате толкова привързани към хората, които целувате най-често.

Целуването подсилва имунната система. Ето защо влюбените хора, които често се целуват, страдат по-рядко от вирусни и бактериални заболявания.

Целувката е най-доброто болкоуспокоително. Причината е, че се стимулира производството на адреналин в тялото, което води до намаляване усещането за болка. 

Целуването намалява нивата на кортизол в организма, познат още като хормон на стреса. Ето защо няма нищо по-хубаво от време за целувки след тежък работен ден.

С целувки се горят калории, като основната причина е в засилването на метаболизма. 

Целуването е идеална гимнастика за лицевите мускули и помага да изглеждате по-дълго време млади.

Целувката помага да изберете правилния партньор. Оказва се, че любовта наистина е химия, тъй като целувката помага за обмяна на важна физиологична информация, която помага да разберете дали човека срещу вас ви подхожда. 

Източник: rozali.com