В Стара Загора се провежда Азиатска математическа олимпиада

Участват осем българчета, сред тях - от Раднево, Стара Загора и Димитровград

Осем български ученици се състезават в провеждащата се от днес до 30 юли Азиатска математическа олимпиада  в университета Съчуан на китайския град Чънду.

След успешно представяне в състезанието SASMO от получилите право за участие във финала на това престижно математическо състезание са Ивайла Бинева от гр. Раднево; Георги - Феликс Давид от София, Мирослав Маринов от Пловдив,  Иванка Кабакчиева от Велико Търново, Сериде Бекир от Кърджали; Айтен Махмуд от Кърджали, Иван Димитров  от Димитровград,  Милен Георгиев от Димитровград.

Самото състезание ще се проведе утре,  27 юли.

Организационният комитет на Asia International Mathematical Olympiad Open 2014 Final даде извънредно разрешение състезанието да се проведе и в България -на същата дата-27 юли, на която се провежда състезанието в Чънду- Китай.

Състезанието в България ще се проведе в Стара Загора, София и Велико Търново от 9:00 до 13:00 ч. Ще участват 50 ученици, получили правото като носители на златна, сребърна или бронзова значка от състезанието SASMO - проведено през април 2014 г.

Състезанието в Стара Загора ще се проведе в ГПЧЕ Ромен Ролан - участват 18 златни, сребърни и бронзови медалисти от SASMO от Стара Загора, София, Благоевград, Пловдив, Хасково, Димитровград, Ямбол, Раднево и Айтос.