Жители на Сърнево в потрес: След катастрофата агенти плъзнали из селото

"Предлагаха на покрусените родители да съдят фирма, бяха като лешояди", разказват хората

Хората от Сърнево останаха потресени от инцидента, който отне живота на четири деца край карнобатското село. Те са потресени и от факта, че само няколко часа след жестоката новина из селищо плъзнали костюмирани агенти, които предлагали на почернините родители възможност да изкарат пари от трагедията. Това споделиха жители на района, които са станали очевидци.

"Потресен от наглостта и безочието на някакви хора, които на обяд обикаляха селото и търсеха близките на загиналите дечица, предложили им да изкарат пари от смъртта на децата. Искали да съдят застрахователите на колата, с която стана катастрофата. Едвам се сдържах да не ги ударя. Едните се представиха от фондация, раздаваха визитки. Другите пък столични адвокати, които буквално изнудваха хората, искаха да сключат договор с тях, твърдяха че иначе едва ли щели да вземат и стотинка", разказа свидетел.

Думите му подкрепи и друг жител на Сърнево, който пък твърди, че адвокатите били повече от трима и дори не познавали близките на загиналите, защото разпитвали хората къде са и кои са.

Катастрофата стана на 26 юли. БМВ с четиримата млади се заби в цистерна. 17-годишният неправоспособен шофьор Георги Костадинов, ученик в Карнобат, e карал колата, а на седалката до него е бил връстникът му Николай Канев. На задната седалка са се возили Божидар Недев (17 г.) и 16-годишната Елена.