Какво издава цветът на очите му

Очите не само допринасят за привлекателността, но и разкриват черти на характера

Следващия път, когато се вгледаш в очите на някой мъж, виж какъв цват са, защото това дава повече информация за личността му, отколкото си представяш. Кафявите очи се срещат най-често, после сини и зелени. Други цветове като пъстри, черни и сиви се срещат по-рядко.

Очите не само допринасят за привлекателността, но и разкриват черти на характера. Така че загледай се в цвета и научи някои неща за него, само като се вгледаш в цвета на очите му, пише cosmopolitan.bg.

Независимо дали са тъмносини или пронизващи светлосини, те са знак за млад дух и невинност. Колкото по-тъмно сини са, толкова по-страстен е, докато светлосините очи са знак, че е спокоен по природа. Но не си мисли че мъжете със светлосини очи са кротки. Често се случва да са флиртаджии и са много добри в планирането. Това значи, че ги бива в стратегическите игри и дейности, изискващи предварително планиране.

Зелените очи се срещат по-рядко от кафявите и зелените и затова се считат за мистериозни. Зеленооките хора се котират добре в секс заниманията и срещите, а освен това имат доста високо либидо. Зелените очи показват, че мъжът е склонен към спонтанни действия, има богато въображение, така че очаквай неочаквани импровизирани срещи на съвсем произволно място. Понеже е спонтанен, често е трудно да се разчита на него, но не го отписвай като абсолютно несериозен. Той е и много лоялен и експресивен в чувствата си, защото е куражлия.

Според проучване на Карловия Университет в Прага, за мъжете с кафяви очи се смята, че са по-нежни и стабилни от тези с други цветове на очите. Те са верни и лоялни, самоуверени и целенасочени. Така че нищо чудно, че повечето богати и известни мъже са с кафяви очи.

Пъстри очи - Това е сравнително рядко срещан цвят очи, който може да се променя между зелено и кафяво, в зависимост от светлината, а според някои – и в зависимост от настроението. Понякога изглеждат дори златисти, при точно определена светлина. Тази променливост се асоциира със спонтанност и веселие, а зелените отсенки са знак за палавост. Благодарение на кафявите отсенки, мъжът обикновено е достъпен и открит. Освен това, мъжете с пъстри очи са общо взето чувствителни и умеят да съчувстват. Обичат и приключенията и новите неща.