Илиана Беновска: БСП да кажат колко пари заграбиха през 1996

Схемата е била следната – БСП създават банки с капитал и клонова мрежа от БНБ и други държавни банки, с цел източването им за партийни цели

Известният журналист Илиана Беновска поиска БСП да признаят колко пари са заграбили при фалита на банките през 1996 г. в събота, в предаването на bTV „120 минути“.

Преди седмици певецът Васил Найденов обвини Беновска,че е загубил пари в ЧЗИБ по нейна вина. Беновска,съобщи , че не е искала право на отговор. Била е поканена в предаването да коментира политическите теми свързани с оставката на Орешарски.

Беновска посъветва Васил Найденов, според думите й „гениален певец“, да си пее песента за клоуна, но да не се превръща в клоун, когато се опитва да говори по непонятни за него теми. Тя подчерта,че само органите на обвинението и съда, имат право по закон да отправят обвинения . Беновска се обърна към певеца с призив да пее, а когато някой трябва да мисли за инвестицията на парите му, това да го правят квалифицирани специалисти, а той,поне, да е прочел законите.

Водещият на „120 минути“ Светослав Иванов се опитваше да прекъсва Беновска, което я накара да го попита има ли тя право на отговор, което bTV й е предоставило без нейно искане по ЗРТ.

Беновска изясни, че фалитът на банките през 1996 г. е бил планиран от БСП. Схемата е била следната – БСП създават банки с капитал и клонова мрежа от БНБ и други държавни банки, с цел източването им за партийни цели. БСП са посочвали подходящи за тях кредитополучатели, които няма да върнат парите, а ще ги дадат на партията.