Етнографският музей в Пловдив подготвя образователна програма за деца

Мисия Пловдив

27-07-2014, 16:26

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Работилница за писане на яйца отварят в Етнографския

"Видяно от сън" в Етнографския музей

Регионален етнографски музей – Пловдив има сериозна образователна програма за деца. Това каза Ангел Янков - директор на музея, предава Радио ''Фокус'' – Пловдив.

 ''Колегите вече правят детски игри, които имат за цел да възродят това, което ние помним от нашето детство. Това е в рамките на един проект, който се надяваме да спечелим през есента'', обясни Янков.

По думите му, проектът обръща внимание на това, че музеят е място, където играейки можем да научим нещо ново, понякога сами, понякога с родителите. Ангел Янков уточни, че предстои и една много интересна изложба, която е спечелена чрез проект.

''Това е ''Народна метеорология и астрономия'', като в нея също ще има много забавления и познавателни игри за най-малките посетители на музея'', каза директорът на Етнографския музей. По думите му, децата имат и своето запазено място в Седмицата на занаятите, която е традиционна за културната институция.

До края на месец юли посетителите на музея ще могат да видят изложбата на двама майстори, които представят предметите не като сувенири, а като част от нашия бит. Това, което може да се види е и фотографска изложба, в която са представени снимки от четири западни щати в Америка. ''Тук е разположена и изложбата на скулптора Тодор Азманов, като тя е в чест на 85-годишнината на твореца'', каза още Ангел Янков.