"Берое" изпусна "Ботев" Пловдив в продължението, завършиха 1:1

Полицаи предотвратиха сблъсъци на фенове в центъра на Стара Загора

„Берое” и „Ботев” Пловдив завършиха наравно в двубой от втори кръг на „А“ професионална футболна група. До редовния край на срещата заралии водеха с 1:0 на стадиона под Аязмото в Стара Загора.

Иван Цветков вкара за канарчетата изравнителен гол в първата от трите минути на продължението. Преди това „Берое” поведоха резултата в 30-та минута с гол на Елиаш да Силва. Беройци тотално надиграха канарчетата във всичките 90 минути и могат единствено да съжаляват за изпуснатите три точки.

В следващия трети кръг на „А“ група „Берое“ гостува на „Литекс“ в Ловеч.
Часове преди началото на мача в 20.00 часа полицаи разтърваха футболни фенове, които стигнаха до бой след словесни сблъсъци в центъра на Стара Загора.
Агитката на „Ботев” Пловдив е сред най-агресивните в страната. Винаги когато двата отбора играят в Стара Загора, възникват инциденти с фенове от Пловдив.
Както обикновено, полицейската охрана на мача беше голяма, районът около стадиона беше буквално заварден от 17.00 часа, полицейски коли и мотоциклети обикаляха всички невралгични точки, където могат да възникнат сблъсъци.