Умопомрачителните приходи на Рашкови

Животът

28-07-2014, 08:14

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Срещу ромската фамилия текат наказателни дела за укриване на данъци

Кирил Рашков декларирал, че е взел 9,5 млн. лв. от алкохолния бос Здравко Куманов в началото на 90-те години на миналия век, и така се е опитал да оправдае богатството си пред данъчните, пише 24 часа.

Това е записано в данъчния ревизионен акт на Рашков, по който става ясно, че разходите му превишават приходите с 1,5 млн. лв. за периода от 2005 до 2010 г. Установено е, че е строил къщи, купувал е джипове, пътувал е в чужбина, а няма как да е спечелил пари, за да води този охолен начин на живот. Не бил подавал и данъчни декларации и съотвено не плащал налози за доходите си. Сега трябва да внесе 471 хил. лв. данъци, колкото е начетът и на съпругата му Царица Костадинка - 471 хил.

Срещу ромския бос и роднините му текат и наказателни дела за укриване на данъци. Освен това те трябва да платят налозите си. Административният съд в Пловдив вече е потвърдил актовете на НАП като законосъобразни, но предстои да се произнесе и ВАС.

Мащабната данъчна проверка на Рашкови бе назначена след инцидента в село Катуница през есента на 2011 г., когато беше убит 19-годишният Ангел Петров.