Зелена библиотека под открито небе в София

Събитието ще се състои от 17:00 часа днес по инициатива на доброволците от Столична библиотека

"Зелено" събитие организира днес Столичната библиотека, с амбицията да събере много ентусиасти под открито небе в любимото им хоби. От 17:00 часа в Княжевската градина зад Паметника на съветската армия в София ще се състои Зелена библиотека, информира в. "Труд".

Инициативата е на доброволците на Столичната библиотека и е продължение на идеята им за четене на открито.

Младежи от европейската доброволческа служба от Латвия, Гърция, Дания, франция, Испания, Италия и България ще четат на тревата откъси от свои любими произведения. Събитието е част от нейната кампанията за насърчаване на четенето от най-ранна детска възраст и популяризиране на доброволчеството и свободното общуване между хората от различни възрасти и националности.

Нестандартната библиотека дава възможност на любителите на четенето да се сближат, като тръгнат от нещо, което подчертава приликите и оставя на заден план различията между тях, посочват организаторите.

Инициативата е включена в лятната културна програма на Столичната община и е в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападния регион за Европейска столица на културата 2019.