Крем карамелът стана златен

Любимият десерт на българите гони 4 лева

Любимият десерт на българите - крем карамелът, се нареди в луксозното меню с нова златна цена. Доскоро най-евтин сред сладкишите, яйченият разкош вече гони 4 лева в ресторантите и цената му се изравни с тази на крем брюле, мелбите и шоколадовите торти с ядки, пише "Всеки ден".

 Карамелът беше около 2 лева почти навсякъде и всеки можеше да си го позволи. Сега и той стана глезотия, ядосват се клиенти, за които сиропираният десерт е задължителен финал на поръчката. Въпреки че цената на традиционния за соца десерт е вече почти двойна, количеството му продължава да е нищожно. В повечето заведения се поднася в малки метални чашки от по 250 грама.

 „И това ако не е наглост! Като му качват цената с два лева, поне да го сервират в прилично количество, а не да е колкото две-три супени лъжици", коментираха клиентите. Те се чудят на какво отгоре тъкмо този десерт трябва да е толкова скъп, след като в него има единствено яйца и захар. Истинската цена на лакомството се движи около левче, категорични са и майстор-готвачите.