Забравете за любовта в понеделник вечер. Време е за кино

Мисия Пловдив

28-07-2014, 11:06

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

"Нимфоманката" и "Джапанар" в кино "Орфей" днес

В понеделник вечер може да забравите за любовта. Точно в 21,10 часа е време за провокативния, анти-догматичния, разкрепостения Ларс фон Триер, чиито най-нов филм "Нимфоманка" разбуни духовете в киното. Триер има амбицията, и успява по невероятно дълбок, философски начин, да разкаже "поетичната история за еротичното пътешествие на една жена от нейното раждане до 50-ата й годишнина". Неговата гледна точка е на главната героиня – самообявилата се за нимфоманка Джо, а ролята е поверена на Шарлот Генсбур и на невероятно красивата Стейси Мартин  /в ролята на младата Джо/. Техни партньори в предизвикателния киноразказ са цяла плеяда от небосклона на холивудското и европейското кино - Крисчън Слейтър, Ума Търман, Уилям Дефо, Шая Лебоф.

Ако пък ви се пътешества около света - тази вечер от 23,30 часа в лятно кино "Орфей" можете да го направите с филма "Джапанар". 23-годишният англичанин Том Алън е готов на всичко за успешна кариера, но се оказва притиснат от въпроса на нашето време: не е ли повече от това животът? Загърбвайки всичко, Том тръгва към последното търсене на свободата.

За следващите 12 000 мили, изминати без карти и пътеводители, Том заснема осъществяването на своята мечта. Но неговото пътуване взима невероятен завой, когато се влюбва в момиче от иранско-арменски произход.

Цените на билетите са 5 и 4 лева.